sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Joulunodotusta ja katsaus kevääseen

Perjantaina 12.12. Sagitta-joukkueella oli pieni yhteinen joulunodotusjuhla Ilmaristen Metsäpirtillä. Heti juhlan alusta alkaen kaikille tehtiin selväksi, ettei juhlissa jumpattaisi, vaan tiedossa olisi aivan erilaista ohjelmaa. Juhla sujuikin rennoissa merkeissä, eikä jännittäviltä yllätyksiltäkään illan aikana vältytty.

Juhla alkoi herkuttelulla; valmentajat laittoivat yhdessä tyttöjen kanssa monenmoista makeaa ja suolaista tarjolle, ja pöydistä muodostettiin juhlaväelle yksi pitkä juhlapöytä tuoleineen. Herkuttelun jälkeen leikittiin hupsua "Vettä kengässä"-leikkiä, jossa valmentajatkaan eivät välttyneet nauruilta. :) Joulunodotusjuhlassa oli myös leikkimielinen kilpailu, jossa tytöt jaettiin neljään kilpailujoukkueeseen. Näissä joukkueissa otettiin mittaa ulkona tavaroiden etsimisessä sekä Sagitta- ja joukkuevoimisteluaiheisessa tietovisassa. Yksi joukkue ylsi voittoon, mutta kaikki tytöt saivat lopuksi pienet joulupussit palkinnoiksi.


Juhlan viimeinen puolituntinen oli jännittävää aikaa. Pienet lahjat vaihdettiin tyttöjen ja valmentajien kesken, ja sen jälkeen kokoonnuttiin salin lattialle istumaan. Tytöt saivat ensin itse kirjoittaa pienille lapuille, kenet joukkuekavereista äänestäisivät syyskauden tsemppariksi. Tämä oli tytöille aivan uutta, ja valmentajat auttoivatkin äänestyksessä kuvailemalla tsempparia. Tsemppari olisi tyttö, joka on ollut iloinen ja kaikkien kaveri harjoituksissa, jonka halu kehittyä näkyy ulospäin ja jonka hyväntuulisuus luo hyvää joukkuehenkeä.

Joukkueen omassa äänestyksessä eniten ääniä saanut tyttö palkittiin joulupussilla. Tämän jälkeen tyttöjä jännitti kovasti, kun paljastettiin valmentajien valitsema kauden tsemppari. Tsemppari sai palkinnoksi käsintehdyn diplomin, joukkueen väreihin sopivat säärystimet sekä innokkaat suosionosoitukset. Valmentajat muistuttivat vielä siitä, että tsempparipalkinto voidaan jatkossakin antaa kauden päätteeksi Sagitta-tytölle, joka on kauden aikana osoittanut oikeanlaista tsempparihenkeä.

Joulunodotusjuhlan päätteeksi tytöt kokivat vielä yhden yllätyksen, sillä he saivat kuulla kevätkauden voimisteluohjelman musiikin. Ryhmätanssin puolella Sagitta kisaa vielä keväällä Afrosirkus-ohjelmalla, mutta joukkuevoimistelussa tulee olemaan uudet kujeet niin ohjelman teemassa kuin liikkeissäkin.

Eilen lauantaina eli 13.12. Sagittalla oli viimeiset harjoitukset ennen syyskauden viimeistä tanssikisaa Lietohallin peilisalissa. Afrosirkus-tanssia hiottiin kisaa varten ahkerasti, ja esimerkiksi salin peilit auttoivat tyttöjä tanssimaan yhtäaikaisemmin. Harjoitusten päätteeksi valmentajat antoivat tytöille pienen vihjauksen ensi kauden ensimmäisistä harjoituksista, joissa olisi tiedossa notkeusmittaukset. Siksi heräteltiinkin toivomus siitä, että joululoman aikana tytöt venyttelisivät vähän, unohtamatta kuitenkaan rentoa joulunviettoa. ;)

Tänään sunnuntaina Sagitta saapui Holiday Club Caribian kylpylän aulaan klo 10 aamulla, jonka jälkeen tytöt ja valmentajat menivät yhdessä Kulttuurikilpailujen katsomoon laittamaan hiuksia. Tanssikisa alkoi klo 11.00, ja Sagitta siirtyi Liedon Lujan Team Ixinan esityksen jälkeen laittamaan poskipunat kuntoon ja lämmittelemään. Myös Afrosirkuksen laskuja kerrattiin hieman, koska valmentajien suurin toive tältä päivältä oli mahdollisimman yhdenaikainen suoritus – ja pian olikin jo meidän esiintymisvuoromme... Ohjelma sujui yhdenaikaisesti, ja mikä tärkeintä – tytöt olivat iloisia. :)

Tauon jälkeinen palkintojenjako jännitti tyttöjä ja valmentajia kovasti, mutta kaikki se jännitys ja odotus kannatti, sillä tulimme iloisesti hopeasijalle! Sagittan kanssa samassa sarjassa kilpaillut Liedon Lujan Team Ixina Jr. saavutti kultasijan, siitä mahtionnittelut heille. :)


Huomenna maanantaina Milja-valmentaja lähtee muutamaksi kuukaudeksi kauas Pohjois-Suomeen töihin. On kuitenkin mahtavaa, että Milja ehti olla vielä syyskauden viimeisen viikonlopun menoissa mukana. Sagitta-joukkue toivoo kaikkea hyvää ja paljon tsemppiä Miljalle pohjoisen koitoksiin. Toivottavasti nähdään vielä!


Sagitta esiintyy vielä kerran tonttutanssillaan Veteraanien joulujuhlassa ensi viikon tiistaina, minkä jälkeen päästään joululomalle. Valmentajat Anni ja Roosa-Niina odottavat jo innolla uutta vuotta ja Sagittan tulevan kevätkauden kehityskulkua. Ensin kuitenkin kerätään voimia ja syödään paljon jouluherkkuja. :)

Rauhallista joulua ja iloista uutta vuotta 2015!

Toivoo Sagitta